Onze merken

Op de pagina kachels & haarden kan u per merk naar het aanbod kachels kijken, de folder downloaden en de website van de leverancier bezoeken. 

Houtkachels & -haarden

 Aduro

De Aduro houtkachels worden vervaardigd in Denemarken en kregen het SWAN label toegekend, hét label dat garant staat voor een uiterst milieuvriendelijk product. Dit label verkregen ze niet enkel door de groene werking van de kachel, maar ook door hun productieproces. Daarnaast zijn ze betaalbaar, van zeer goede kwaliteit en steeds afgewerkt tot in de kleinste details.

Austroflamm

De Oostenrijkse firma Austroflamm produceert moderne, design houtkachels met een zeer hoog rendement en extreem lage co-emissies in alle mogelijke prijsklassen. Brandtechnisch zijn ze de top van de markt! Wat deze kachels & haarden extra bijzonder maakt is de Xtra technologie: binnenin de kachel zitten accumulatiestenen die ervoor zorgen dat de kachel na het stoken nog gemiddeld 8 uur stralingswarmte geeft!

Olympia Fires

De Olympia Fires kachels uit Duitsland zijn echte kwaliteitskachels die bovendien ook nog betaalbaar zijn! Het zijn grotere kachels met grote stookruimtes en dus ook grotere vermogens. Ze bieden zowel staal- als speksteenversies van hun modellen aan. Naast een bijzonder sfeervol uiterlijk ligt het grote voordeel van deze bekleding in zijn functionaliteit: na het stoken blijft de kachel gemiddeld nog een uur stralingswarmte afgeven.

MCZ

Bijzonder stijlvol Italiaans merk, echte sfeerhaarden die een gezellige warmte uitstralen. De Forma modellen onderscheiden zich door hun lineariteit, mede dankzij de afwezigheid van zichtbare handgrepen en scharnieren. Het grote keramische oppervlak en de grote ruiten benadrukken de schoonheid van de vlam.

Rocal

De Rocal kachels komen uit het stijlvolle Barcelona en dat is eraan te zien: unieke stukken, kunstwerkjes op zich voor de liefhebber van zowel modern als klassiek. Ze zijn uiterst sfeervol en geven een aangename warmte.

Sergio Leoni

De sterkte van deze Italiaanse kachels ligt niet enkel in hun majestueuze uiterlijk, de Sergio Leoni’s zorgen ook ongetwijfeld voor de meest comfortabele en natuurlijke verwarming: zonder ventilatoren is de warmte uniform en constant. Stralingswarmte ten top! De kachels zijn afgewerkt tot in de fijnste details met een afwerking naar keuze: goud of nikkel. Daarnaast is het assortiment ruim: ronde en vierkante toestellen, een doorkijkmodel, modellen met oven, ...

Charnwood

De geraffineerde houtkachels van het Engelse Charnwood zijn ontworpen om levenslang mee te gaan (sinds 1972), dat bewijzen de vele Charnwoods die zelfs na meer dan 30 jaar nog steeds talrijke huizen verwarmen. Charnwood hecht veel belang aan duurzaamheid en gebruikt dan ook alleen maar de beste materialen: plaatstaal, gietijzer, vuurvaste stenen en keramisch glas. Deze materialen hebben uitstekende warmte-isolatie eigenschappen en zijn bijzonder sterk.

Norsk Kleber

Norsk Kleber is een Noorse producent van massieve speksteenkachels en haarden sinds 1893. Deze houtkachels hebben als voornaamste eigenschap dat ze de geproduceerde warmte zeer lang kunnen opslaan, om dan weer langzaamaan af te geven. Deze kachels bestaan namelijk 100% uit speksteen - een langere en aangenamere warmtestraling gegarandeerd. De steen zorgt voor een unieke combinatie aan warmte: reeds na 30 minuten een aangename stralingswarmte, gevolgd door de langdurige afgifte van de opgeslagen warmte (2 à 3 x stoken = 24 uur warmte!).

Vermont Castings

Vermont Castings produceert gietijzeren Amerikaanse houtkachels die alom geprezen zijn om hun kwaliteit en zuinig verbruik. Deze toestellen met een tijdloze uitstraling combineren de “kachel van weleer” met hedendaagse technologieën. De fijne, gietijzeren details en de gietijzeren kookplaat vallen dan ook in de smaak bij de liefhebbers van de klassieke en landelijke stijl. 

 Pelletkachels en -haarden

 MCZ

Het paradepaardje onder de pelletkachels! Het best verkochte merk in België, exclusief bij Fero te verkrijgen. Italiaanse makelij die staat voor kwaliteit, innovatie en design. Zuinig, makkelijk in gebruik en onderhoud. Ze kunnen uitgerust worden met een thermostaat.

RED ENERGY

RED: degelijke pelletketels, aansluitbaar op uw centrale verwarming. Groene energie: eenvoudig in gebruik en voordelig! Onderdeel van de befaamde Italiaanse MCZ Group.

CADEL

Het Italiaanse CADEL is een onderdeel van de MCZ Group en produceert basis pelletkachels met een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Gemakklijk te bedienen en programmeren, keuze uit verschillende vermogens en uitvoeringen aan een zeer aantrekkelijke prijs!

HARMAN

De Harman pelletkachels zijn vervaardigd uit duurzaam gietijzer en worden getypeerd door hun grote vermogens. Het zijn betrouwbare Amerikaanse pelletkachels die ongeëvenaard zijn in de industrie op vlak van kracht en innovatieve technieken. Dankzij de grote vermogens kunnen deze toestellen vele ruimtes aan, ook de oudere en minder goed geïsoleerde woning, waar hij overigens prachtig tot zijn recht komt met zijn klassieke gietijzeren details.

Gaskachels & -haarden

Zen Fires

Het Nederlandse Zen Fires is reeds jaren trendsetter en vernieuwer van een breed gamma gashaarden, -cassettes en -kachels. De Trimline reeks heeft een uniek design waardoor je geen enkele frame of metalen onderdelen ziet. De absolute sensatie van een open haard met een zeer realistisch vuurbeeld en het gemak en rendement van een gesloten gashaard! Geschikt voor elk interieur, zowel modern als klassiek.

Elektrische haarden

Burley

De elektrische Burley sfeerhaarden zijn van Engelse makelij. Het zijn tijdloze modellen, geschikt voor elk type woning. Met echte kolen op een geïmiteerd gloeibed, en met de hand beschilderde houtblokken waardoor de aanblik meer dan overtuigend oogt. De verwarming van 2 kW kan de ruimte van een gezellige warmte voorzien. Het vlammenbeeld kan daarnaast ook afzonderlijk ingeschakeld worden, zodat je het hele jaar door van je haard kan genieten!

Bio-ethanol haarden

Safretti

Safretti ontwerpt en vervaardigt duurzame design eco-haarden. Geen massaproductie, wel puur vakmanschap! De Nederlandse haarden van Safretti zonder rookkanaal hebben een uniek design en een zeer kwalitatieve afwerking. Een combinatie van exclusiviteit en de warmte van vuur. Deze afvoerloze haarden kunnen makkelijk aan de muur bevestigd worden, maar kunnen eveneens een plekje krijgen in een open ruimte. Het “openhaard effect” wordt gecreëerd door het gebruik van een specifieke liquide brandstof, bio-ethanol. Dankzij het gebruik van hoogwaardige materialen, zijn deze haarden geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik.